Skip to main content

OOPS. Mască, mască și iar mască. O mare cacofonie în campania Guvernului

 
OOPS. Mască, mască și iar mască. O mare cacofonie în campania Guvernului

BANI PENTRU PRESĂ. Reclama Guvernului, varianta care apare în publicațiile tipărite, conține o cacofonie vizibilă.

Conceptul machetelor care apar în ziare este același ca al spoturilor de pe televiziuni: poartă mască. Mai exact, cu ilustrații și scurte explicații, spune ce Să faci și ce Să NU faci.

Publicitate

Printre texte s-a strecurat și o cacofonie. Chiar la capitolul "Ai grijă să NU". O "mască care".

Cacofonia din reclama Guvernul:

Cum arată campania Guvernului pe print:

Citește și: FĂRĂ NUMĂR! UDMR propune dublarea banilor pentru presă: să fie 80 de milioane de euro!


Vor schimbarea radicală. USR propune oficial: banii pentru presă să se ducă la bolnavi. Campania „E o mită mascată”


Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia?


Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Ce spun despre campania Guvernului Pătraru, Ciutacu, Tolontan, Dobrovolschi sau Alice Iacobescu


Citește și: Dragoș Stanca: Cum se putea ajuta jurnalismul și cum se putea evita ca banii să ajungă și la site-uri care fac click-bait?


Citește și: Bani pentru presă. Jurnaliștii locali propun: Banii să meargă la site-urile din țară în funcție de mărimea orașelor despre care scriu

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Adevarat,Alexandruleeeeee >:(((((((((((((((( ABIUABIUABIUABUI NU MAI S U P O R T . P O O N C T . PoArTa MaScA,ArAtA Ca ItI pAsA. ***. Romania TV are o obsesie cu aceasta reclamaaAAAaaa!!!!!!!!!!!!
  • Obsesia românilor cu „cacofoniile” e una dementă. Pe lângă faptul că conceptul (vedeți ce-am făcut?) de urâțenie („caco-”) e unul total subiectiv, evitarea cacofoniilor poate deveni anevoioasă, după caz, iar unii preferă „scurtătura” (greșită gramatical) de a pune virgulă.
    Limba română trebuie să fie o limbă FUNCȚIONALĂ, nu să lucreze împotriva vorbitorului.
  • ce mai articol dement. cacofonia nu este greseala si nu inseamna doar alaturarea asta, vezi ca poate nu e singura, ti-o fi scapat vreuna
  • Cacofonia nu este o greșeală gramaticală. Mai există vreo altă limbă în care să se taxeze astfel de alăturări de cuvinte? Cacofonia din limba română e un simptom al ipocriziei și al pudibonderiei. Este un lucru trist că se învață în școli și oamenii se chinuie să o evite.

Trimite un comentariu