Skip to main content

Demisie în conducerea TVR. A plecat un membru din Consiliul de Administrație. Era printre cei care cereau demisia PDG-ului Doina Gradea

 
Demisie în conducerea TVR. A plecat un membru din Consiliul de Administrație. Era printre cei care cereau demisia PDG-ului Doina Gradea
Foto | Inquam Photos

Demisie în Televiziunea publică. Un membru din Consiliul de Administrație a părăsit postul public.

Este vorba despre Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. Locul său va fi luat de Bogdan Ghiu, supleant al titularului, potrivit unui anunț făcut azi de TVR. 

Publicitate

Lazea și-a depus demisia printr-o adresă către Președinții celor două Camere ale Parlamentului. 

El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR. În urmă cu trei săptămâni a semnat, alături de alți patru colegi, o scrisoarea către Parlament în care se cerea demiterea șefei TVR.

Ghiu este fost realizator radio-tv, poet și traducător. De-a lungul timpului a lucrat la MediaPro, la Intact, dar a fost și în CA-ul Societății Române de Radiodifuziune. Pe scurt:

  • Între 1998 și 2000 a fost inspector de conținut în trustul MediaPro (Pro TV și Acasă)
  • Între 2000 și 2001, jurnalist și consilier marketing în trustul Intact (Radio Romantic, Antena 1)
  • Între 2001 și 2003 a fost șeful Serviciului de Strategie Programe din subordinea PDG al Televiziunii Române
  • Între 2005 și 2010 a făcut parte din Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

A avut emisiuni la Național TV, TVR Cultural sau Radio Romantic. 

Dispute în TVR: Conducerea TVR versus conducerea TVR

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR.

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin sindicaliștii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea.


Citește și: Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu