Skip to main content

Demisie în conducerea TVR. A plecat un membru din Consiliul de Administraţie. Era printre cei care cereau demisia PDG-ului Doina Gradea

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Demisie în Televiziunea publică. Un membru din Consiliul de Administraţie a părăsit postul public.

Publicitate

Este vorba despre Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. Locul său va fi luat de Bogdan Ghiu, supleant al titularului, potrivit unui anunţ făcut azi de TVR.

Lazea şi-a depus demisia printr-o adresă către Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR. În urmă cu trei săptămâni a semnat, alături de alţi patru colegi, o scrisoarea către Parlament în care se cerea demiterea şefei TVR.

Ghiu este fost realizator radio-tv, poet şi traducător. De-a lungul timpului a lucrat la MediaPro, la Intact, dar a fost şi în CA-ul Societăţii Române de Radiodifuziune. Pe scurt:

  • Între 1998 şi 2000 a fost inspector de conţinut în trustul MediaPro (Pro TV şi Acasă)
  • Între 2000 şi 2001, jurnalist şi consilier marketing în trustul Intact (Radio Romantic, Antena 1)
  • Între 2001 şi 2003 a fost şeful Serviciului de Strategie Programe din subordinea PDG al Televiziunii Române
  • Între 2005 şi 2010 a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

A avut emisiuni la Naţional TV, TVR Cultural sau Radio Romantic.

Dispute în TVR: Conducerea TVR versus conducerea TVR

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, şefa TVR.

Principalele reproşuri pe care aceştia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, susţin sindicaliştii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Apoi, a urmat şi plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergenţe cu PDG-ul Doina Gradea.


Citeşte şi: Salarii din TVR. Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câştigat Mircea Radu pentru opt ediţii ale emisiunii Down the Road?


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus