Skip to main content

TVR, reclamată că a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere din instituție

 
TVR, reclamată că a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere din instituție
Una din fotografiile făcute publice de TVR

Televiziunea Română a fost reclamată după ce a scos de pe camerele de supraveghere și a făcut publice imagini cu doi membri ai Consiliului de Administrație, care nu purtau mască.

Publicitate

Imaginile au fost făcute publice de TVR în contextul în care cei doi ceruseră demisia șefei instituției, Doina Gradea.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala TVR este cel care a făcut reclamația la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - ANSPDCP.

Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, cinci membri ai Consiliului de Administrație al TVR au cerut demisia Doinei Gradea.

Ulterior, Departamentul de comunicare al TVR a trimis un răspuns care conținea contraargumente la adresa celor care au cerut demisia, dar și două imagini de pe camerele de supravegehere, după o scurtă notă la finalul documentului:

„Nu vrem să încheiem nici noi această înștiințare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieșiu și Cristian Petcu, înțeleg și respectă prevederile legale referitoare la Covid-19.

Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda și disprețul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spațiu interior, în condițiile în care crește alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei”, arată răspunsul TVR remis Paginademedia.ro.

Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției

MediaSind:

"Enervată de faptul că mai mulți membri ai Consiliului de Administrație i-au cerut demisia, președintele-director general al SRTV, Doina Gradea, a transmis public, prin Serviciul de Comunicare și Protocol condus de fosta vedetă, Mircea Radu, un comunicat de presă la care erau anexate două fotografii din ședința CA, cu unii membri CA și angajați ai instituției prezenți în sală.

Fără să ceară acordul membrilor CA de a face publice aceste imagini, Doina Gradea și Mircea Radu au decis să publice un comunicat jenant pentru o instituție publică de presă, la care au atașat imagini în care apăreau două persoane care nu ar fi purtat mască.

Este ilegal ca un șef de instituție publică să folosească în interes propriu, un departament al instituției. Serviciul de comunicare al TVR avea obligația să informeze în mod echidistant opinia publică cu deciziile luate de către membrii CA din ședința acestui for, și nu să-i atace în modul cel mai penibil pe membrii CA, doar pentru faptul că au cerut demisia și revocarea șefei TVR."

Sindicatul a depus către TVR, în baza Legii 544, și câteva întrebări:

1.Cine din conducerea TVR a autorizat publicarea comunicatului de presă transmis de Serviciul Comunicare și Protocol în data de 31.07.2020?

2. Cine, din conducerea TVR, a autorizat publicarea fotografiilor cu membrii CA?

3. Ce implicare a avut în acest caz compartimentul Informații clasificate condus de fostul col. Adrian Fulea? S-a cerut acordul STS pentru punerea la dispoziție a acestor informații? Dacă da, prezentati raspunsul. Dacă nu, precizați de ce nu s-a cerut acest acord, având în vedere faptul că transmisiunea este asigurată de acest serviciu de informații.

4. Care au fost criteriile de angajare în SRTV și apoi de numire a dlui. Mircea Radu în funcția de consilier pe probleme de management al președintelui-director general și de coordonator cu atribuții de șef serviciu Comunicare și Protocol al SRTV? A fost organizat concurs, așa cum prevăd Legea nr. 41/1994 și Codul Muncii? Alături de răspunsuri prezentați și o copie după CV-ul acestuia.

Citește și: Doina Gradea răspunde: Ghiurco nu a putut să-și coordoneze nici propriu său proiect. Cu Sassu nu m-am văzut de un an

Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Si totusi, ce legatura are nepurtarea mastii unor membrii CA cu managementul dezastruos a Doinei Gradea si a intreg comitetului director tinut in interimat pentru a fi in permanenta controlat si pentru a nu-si asuma raspunderea?
  • Zilnic, Doina Gradea și Mircea Radu oferă marelui public câte un motiv de batjocorire a TVR. Pare-se ca acesta este sensul lor in viața. O fac pe salarii fabuloase. Și nimeni u pare să poată să îi oprească. Trista soarta are TVR! Trista si nedreaptă!
  • Deci serviciul de comunicare si Mircea Radu incalca codul de etica si face exact pe dos decat ar trebui: in loc sa medieze imaginea televiziunii in relatia cu publicul, el ia apararea directorului general care a dus la sapa de lemn TVR in relatia cu angajatii. Clan!
  • Care STS? Voi credeti ca Selaru si Cazan asigura transmisii securizate? Felul in care au actionat in timpul starii de urgenta si acum pericliteaza siguranta transmisiilor si securitatea necesara in comunicatii. Conferintele sunt gestionate de papagali. Cu ajutorul lor au ajuns imaginile la Mircea Radu.

Trimite un comentariu