Skip to main content

TVR, reclamată că a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere din instituţie

 
Una din fotografiile făcute publice de TVR
Una din fotografiile făcute publice de TVR

Televiziunea Română a fost reclamată după ce a scos de pe camerele de supraveghere şi a făcut publice imagini cu doi membri ai Consiliului de Administraţie, care nu purtau mască.

Publicitate

Imaginile au fost făcute publice de TVR în contextul în care cei doi ceruseră demisia şefei instituţiei, Doina Gradea.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala TVR este cel care a făcut reclamaţia la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - ANSPDCP.

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci membri ai Consiliului de Administraţie al TVR au cerut demisia Doinei Gradea.

Ulterior, Departamentul de comunicare al TVR a trimis un răspuns care conţinea contraargumente la adresa celor care au cerut demisia, dar şi două imagini de pe camerele de supravegehere, după o scurtă notă la finalul documentului:

„Nu vrem să încheiem nici noi această înştiinţare arătându-vă felul în care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Ilieşiu şi Cristian Petcu, înţeleg şi respectă prevederile legale referitoare la Covid-19.

Se poate lesne vedea cum domniile lor, în ciuda şi dispreţul avertismentelor repetate, stau fără mască într-un spaţiu interior, în condiţiile în care creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus iar Managementul TVR continuă să adopte măsuri de protecţie pentru salariaţii instituţiei”, arată răspunsul TVR remis Paginademedia.ro.

Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei

MediaSind:

"Enervată de faptul că mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie i-au cerut demisia, preşedintele-director general al SRTV, Doina Gradea, a transmis public, prin Serviciul de Comunicare şi Protocol condus de fosta vedetă, Mircea Radu, un comunicat de presă la care erau anexate două fotografii din şedinţa CA, cu unii membri CA şi angajaţi ai instituţiei prezenţi în sală.

Fără să ceară acordul membrilor CA de a face publice aceste imagini, Doina Gradea şi Mircea Radu au decis să publice un comunicat jenant pentru o instituţie publică de presă, la care au ataşat imagini în care apăreau două persoane care nu ar fi purtat mască.

Este ilegal ca un şef de instituţie publică să folosească în interes propriu, un departament al instituţiei. Serviciul de comunicare al TVR avea obligaţia să informeze în mod echidistant opinia publică cu deciziile luate de către membrii CA din şedinţa acestui for, şi nu să-i atace în modul cel mai penibil pe membrii CA, doar pentru faptul că au cerut demisia şi revocarea şefei TVR."

Sindicatul a depus către TVR, în baza Legii 544, şi câteva întrebări:

1.Cine din conducerea TVR a autorizat publicarea comunicatului de presă transmis de Serviciul Comunicare şi Protocol în data de 31.07.2020?

2. Cine, din conducerea TVR, a autorizat publicarea fotografiilor cu membrii CA?

3. Ce implicare a avut în acest caz compartimentul Informaţii clasificate condus de fostul col. Adrian Fulea? S-a cerut acordul STS pentru punerea la dispoziţie a acestor informaţii? Dacă da, prezentati raspunsul. Dacă nu, precizaţi de ce nu s-a cerut acest acord, având în vedere faptul că transmisiunea este asigurată de acest serviciu de informaţii.

4. Care au fost criteriile de angajare în SRTV şi apoi de numire a dlui. Mircea Radu în funcţia de consilier pe probleme de management al preşedintelui-director general şi de coordonator cu atribuţii de şef serviciu Comunicare şi Protocol al SRTV? A fost organizat concurs, aşa cum prevăd Legea nr. 41/1994 şi Codul Muncii? Alături de răspunsuri prezentaţi şi o copie după CV-ul acestuia.

Citeşte şi: Doina Gradea răspunde: Ghiurco nu a putut să-şi coordoneze nici propriu său proiect. Cu Sassu nu m-am văzut de un an

Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tony B. Tony B.
    Si totusi, ce legatura are nepurtarea mastii unor membrii CA cu managementul dezastruos a Doinei Gradea si a intreg comitetului director tinut in interimat pentru a fi in permanenta controlat si pentru a nu-si asuma raspunderea?
  • livia pilă livia pilă
    Zilnic, Doina Gradea și Mircea Radu oferă marelui public câte un motiv de batjocorire a TVR. Pare-se ca acesta este sensul lor in viața. O fac pe salarii fabuloase. Și nimeni u pare să poată să îi oprească. Trista soarta are TVR! Trista si nedreaptă!
  • Alexandru Eticus Alexandru Eticus
    Deci serviciul de comunicare si Mircea Radu incalca codul de etica si face exact pe dos decat ar trebui: in loc sa medieze imaginea televiziunii in relatia cu publicul, el ia apararea directorului general care a dus la sapa de lemn TVR in relatia cu angajatii. Clan!
  • Homo Technicus Homo Technicus
    Care STS? Voi credeti ca Selaru si Cazan asigura transmisii securizate? Felul in care au actionat in timpul starii de urgenta si acum pericliteaza siguranta transmisiilor si securitatea necesara in comunicatii. Conferintele sunt gestionate de papagali. Cu ajutorul lor au ajuns imaginile la Mircea Radu.

Trimite un comentariu

sus