Skip to main content

De azi: Antena 3 se aude și în FM. S-a lansat radioul 3FM

 
De azi: Antena 3 se aude și în FM. S-a lansat radioul 3FM

După ani și ani. S-a lansat, în sfârșit, postul de radio 3FM, al Antenei 3. Emisia a început astăzi, potrivit unui anunț al stației de știri

Se aude pe frecvența 106,2 FM, în București, și retransmite toate producțiile Antenei 3, după cum a stabilit și Consiliul Național al Audiovizualului în urmă cu o lună. 

Publicitate

Principalul motiv pentru care postul de radio redifuzează programele de la TV este legat de criza Covid-19. Pandemia nu permite, în prezent, realizarea unor producții proprii, după cum a spus Adrian Ursu în ședința CNA de luna trecută. 


Citește și: Vom avea pe radio Antena 3! Postul TV lansează (în sfârșit) radioul 3FM. Cu toate emisiunile de pe TV. Când?


Licența 3FM, o poveste unică în istoria CNA

3FM a primit modificarea serviciului de programe cu un vot în unanimitate din partea membrilor CNA. Acest lucru vine după două amânări a câte șase luni pentru începerea difuzării programelor pentru postul de radio al Intact.

Antena 3 SA a câștigat, în noiembrie 2015, în urma unui concurs frecvența 106,2, care a aparținut Radio City FM, cu intenția de a lansa un radio de news. Doar că la momentul respectiv CNA nu i-a putut elibera licența pentru că licența era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deținuseră anterior licența, au contestat în instanță decizia CNA de a le retrage această frecvență. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-și lanseze postul de radio.

Antena 3 a vrut să lanseze radio-ul în toamna anului 2019, în contextul în care a anunțat separarea redacțiilor Observatorului de Antena 3.

CONTEXT. Pe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvențe, printre care și două de București. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM.

Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvența câștigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licența respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanță retragerea licenței, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a și propus anularea acordării frecvenței către Antena 3.

„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toți radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situație este din cauza CNA, a modului în care CNA funcționează.

Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licențele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepție: Licența 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg despre subiect AICI).


CITEȘTE ȘI: A doua licență radio pe București a mers la Antena 3, care va lansa 3FM


CITEȘTE ȘI: Un membru CNA cere retragerea licenței radio pentru Antena 3. Frecvența este în litigiu


CITEȘTE ȘI: DIN VINA CNA. Radioul Antenei 3 nu poate fi lansat la un an după ce a obținut licență


CITEȘTE ȘI: Antena 3 a primit frecvența radio din București la aproape PATRU ANI după ce a câștigat-o prin concurs


CITEȘTE ȘI: Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire șase luni de la CNA. Când se va lansa postul 


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Păi de aia facut antena 1 e comercial

    1 pe national bolovane. Cine e pe 1 la comercial pe luna noiembrie pe toata ziua, dar si in prime-time ? Aud postacule ?
    Si aici e vorba de Antena 3 unde conduce DETASAT la pensionari. Nu e vorba de Antenuta ta prostea !
  • O masina care scoate anumite dejectii din canalizare e limbaj injurios pentru Pagina de media. Ma abtin sa spun mai multe, ca iar mi se cenzureaza comentariul.
  • Deținătorii de licențe primite GRATUIT de la stat pe baza unui concurs de proiecte ar trebui sa le dea înapoi statului daca nu fac cel proiect in termenul asumat. Exista companii care au pierdut concursul pt un proiect asemanator si care poate ar putea sa il faca si in perioada asta. Nu e obligația statului si a CNA ului sa “păsuiască” pe cei care au câștigat pt ca au scris un proiect fmos,dar irealizabil in lumea reala. Poate o sa auzim curând ca proprietarul licenței OBȚINUTE GRATUIT nu mai poate susține radioul si VINDE licențele pe bani frumoși. E ceva greșit in metodologia de acordare a licențelor pe baza de concurs unde toti vin cu propuneri care mai de care mai speciale. Si apoi vând licențele si fac bani din ce au primit gratuit de la stat
  • Reclama la antenuta daca urmaresti alegerile la ei primesti o masina , astia sunt dusi cu capul ,mai bine urmaresc tv paprika decat manipularea ,

Trimite un comentariu