Skip to main content

Întâlnire la nivel înalt. Şefii Facebook, Google şi Twitter, chemaţi în Congresul SUA

 
Foto: DailyMail
Foto: DailyMail

Întâlnire la nivel înalt. Mark Zuckerberg (director executiv Facebook), Sundar Pichai (director executiv Google) şi Jack Dorsey (director general Twitter) vor fi chemaţi pe 25 martie în Congresul SUA pentru a se discuta despre dezinformările de pe cele trei platforme, scrie G4Media.

Publicitate

Pe Facebook, Google sau Twitter circulă fake news-uri despre vaccinul anti-Covid sau posibile fraude electorale la alegerile prezindenţile, desfăşurate în noiembrie 2020.

Zuckerberg, Pichai şi Dorsey vor răspunde întrebările legislativului pe 25 martie. Zuckerberg va fi prezent pentru a patra oară din iulie 2020 încoace la Congres, iar ceilalţi doi vor fi pentru a treia oară.

Cei trei se vor lovi de „nemulţumiri” diferite din partea democraţilor şi republcanilor. Democraţii, pe de o parte, spun că cei trei giganţi nu luptă suficient de mult împotriva dezinformărilor, în timp ce republicanii spun că sunt cenzuraţii de reţelele sociale.

Un posibil subiect de discuţie ar putea fi şi excluderea lui Donald Trump de pe Facebook, Instagram şi Twitter, menţionează sursa citată.


CITEŞTE ŞI: Google dă bani site-urilor de ştiri înainte să fie obligat de o lege. A semnat cu o mare companie din Australia, ţară care pregăteşte o astfel de lege


CITEŞTE ŞI: Facebook reduce conţinutul politic. Au mai fost luate şi alte decizii


CITEŞTE ŞI: Fără precedent. Facebook taie de pe platformă tot ce înseamnă ştiri în Australia


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Facebook şi eliminarea ştirilor. Dan Tăpălagă: „Nu poţi forţa Google şi Facebook să te plătească daca ei nu vor, fără a pierde pe termen lung”


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Ziariştii români şi blocajul Facebook din Australia. Artene, Gândul: Comportament dictatorial. Ţepelin, GSP: Site-urile cad dacă depind doar de Facebook şi Google


CITEŞTE ŞI: DEZBATERE. Despre blocajul Facebook din Australia. Alex Livadaru, Republica: Giganţii tech nu trebuie lăsaţi să distorsioneze grav piaţa şi nici să atenteze la democraţie


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus