Skip to main content

Ringier, al treilea comunicat după „răscoala” de la GSP şi Libertatea. „Respingem categoric dezinformarea majoră legată de presupuse ingerinţe în activitatea jurnaliştilor noştri de la GSP”

 
Ringier, al treilea comunicat după „răscoala” de la GSP şi Libertatea. „Respingem categoric dezinformarea majoră legată de presupuse ingerinţe în activitatea jurnaliştilor noştri de la GSP”

Ringier Sports Media, compania care deţine Gazeta Sporturilor, vine cu al treilea comunicat în decurs de o săptămână ca răspuns la frământările din interiorul redacţiilor celor două ziare, gazeta Sporturilor şi Libertatea. 

Publicitate

Reprezentanţii Ringier Sports Media spun în noua comunicare că i se aduc „acuzaţii false şi dăunătoare reputaţiei” ţi că „nu a fost prezentată nicio dovadă care să le susţină”. Reacţia lor vine după ce jurnaliştii redacţiei au publicat marţi, 3 octombrie, un protest în care acuzau ingerinţe editoriale ale unor manageri din Ringier Sports Media. 

„În protest, jurnaliştii au făcut public inclusiv un citat dintr-un e-mail din 20 octombrie 2022,  în care un manager din Ringier Sports Media Group şi acţionar GSP a scris responsabililor editoriali că „voi îmi spuneţi, cu mândrie, că «Separarea editorialului de comercial este respectată 100% în redacţiile noastre». Ei bine, eu văd o mare problemă cu asta, dar aşa cred eu”, spun cei de la Libertatea.

„Jurnaliştii noştri lucrează în conformitate cu înaltele noastre standarde de etică. Deciziile editoriale sunt luate de redactorii-şefi. 

Discuţiile strategice între echipa editorială şi cea comercială sunt o procedură comună în companiile de media din întreaga lume.”, mai spun reprezentanţii Ringier Sportal. 

Aceştia subliniază din nou că plecarea lui Cătălin Ţepelin a fost una „mutuală” şi că a fost cauzată de „viziunile strategice diferite”.

Comunciatul integral al Ringier Sportal, via Libertatea:

Respingerea acuzaţiilor: Declaraţie a Ringier Sports Media Group (RSMG) privind libertatea jurnalistică

„Respingem categoric dezinformarea majoră legată de presupuse ingerinţe în activitatea jurnaliştilor noştri de la GSP.

Lăsând la o parte falsele acuzaţii, care ne  lezează reputaţia, nu a fost prezentată nicio dovadă care să le susţină. 

Jurnaliştii noştri lucrează în conformitate cu înaltele noastre standarde de etică. Deciziile editoriale sunt luate de redactorii-şefi. 

Discuţiile strategice între echipa editorială şi cea comercială sunt o procedură comună în companiile de media din întreaga lume.

Plecarea recentă a lui Cătălin Ţepelin, fostul redactor-şef al Gazeta Sporturilor, a fost cauzată de viziunile strategice diferite şi a fost una mutuală. 

Echipele noastre editoriale din şapte ţări funcţionează autonom, dar împărtăşesc acelaşi angajament de a oferi conţinut de calitate cititorilor noştri.

Faptul că Ringier este prezentă în România de peste trei decenii, parte a unei tradiţii de peste 190 de ani, arată dedicaţia noastră pentru libertatea editorială.

Acuzaţiile că RSMG dictează politica editorială sunt nefondate şi nu reprezintă profesionalismul jurnaliştilor noştri. 

Jurnalismul, pentru noi, se concentrează pe fapte, claritate şi analiză perspicace. Susţinem principiul relevanţei în toate sectoarele media. Fiind sinonim cu credibilitatea timp de 190 de ani, ne angajăm să ne menţinem valorile jurnalistice şi să ne servim cititorii cu autenticitate şi integritate.”

Alte articole pe acest subiect

Citeşte şi: VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

Citeşte şi: Cătălin Ţepelin, despre concedierea de la GSP şi un episod din august: "Am transmis că (...) nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu"

Citeşte şi: Ringier despre "separarea" de Cătălin Ţepelin: diferenţe de opinie privind direcţia strategică a publicaţiei. Cine preia redacţia?

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT. "Ne opunem!" Redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor, solidare cu plecarea lui Ţepelin. Concediat după ce s-au opus să arate managementului în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu întrerupe colaborarea cu Gazeta Sporturilor, după scandalul Ţepelin. „Extincţia unei specii”

Citeşte şi: Şefii Ringier au pus presiune pe redacţii la doar câteva zile de la moartea fostului manager Mihnea Vasiliu! Ziariştii Libertatea şi GSP, protest direct la Ringier în Elveţia încă din august!

Citeşte şi: EXCLUSIV Paginademedia. Mirela Neag către nepotul Ringier, la întâlnirea cu redacţia: „Noi suntem jurnalişti, ştim adevărul. Ne-ai spus numai bulshituri”. Filmul discuţiilor în care ziariştii l-au înfruntat direct pe şeful venit din Elveţia

Citeşte şi: Copertă-eveniment. Gazeta Sporturilor deschide ediţia de astăzi cu demiterea lui Cătălin Ţepelin. „Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri”

Citeşte şi: Un alt caz Ringier, în Portugalia: „Restructurare agresivă". Compania vrea să concedieze 100 de oameni din 150. Tot la un ziar sportiv. Ziariştii, apel la preşedintele ţării

Citeşte şi: În plin scandal GSP, G4Media anunţă că nu a primit şi nu acceptă reclame la jocurile de noroc. Şi PressHub

Citeşte şi: „Demiterea lui Cătălin Ţepelin este un semnal teribil pentru societatea românească”. Ce jurnalişti au comentat despre concedierea lui Ţepelin de la Gazetă

Citeşte şi: Superbet reacţionează în scandalul GSP. „Superbet se delimitează categoric de orice formă de influenţă, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială”

Citeşte şi: Ringier, noi explicaţii despre plecarea lui Cătălin Ţepelin: „Despărţirea de Ţepelin a fost punctul culminant al unor divergenţe strategice şi operaţionale, care se acumulau de ceva timp”

Citeşte şi: Active Watch şi Centrul Pentru Jurnalism Independent, reacţie în cazul concedierii lui Ţepelin: „Managementul Ringier încalcă independenţa editorială a GSP şi Libertatea”

Citeşte şi: CNA, mesaj de susţinere în scandalul GSP. Reglementarea industriei pariurilor şi a jocurilor de noroc, subiect de maxim interes şi pentru CNA

Citeşte şi: Organizaţia de publicitate IAA, apel după concedierea redacatorului-şef de la GSP: „IAA subliniază importanţa neimplicării intereselor comerciale sau de altă natură în politicile editoriale şi în actul jurnalistic”

Citeşte şi: Premierul Marcel Ciolacu, despre cazul Ţepelin: „Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere (...) Acum, ameninţă politicienii şi concediază jurnaliştii”

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    @jk, cum îl chema pe acel reporter de la România TV care era folosit pentru știrile despre Ucraina de a plecat la Observator Antena 1?
  • jk jk
    Offtopic.Se pare ca se tot pleaca de la Romania TV.A plecat(de ceva vreme,nu stim exact de cand) si reporterul folosit pentru stirile despre Ucraina.Mai nou e la Observator
  • Gabriela Gabriela
    Dezinformarea nu este singura problema a acestor site-uri de stiri. Conform https://www.ecomunicate.ro/ jurnalismul in sine trebuie sa fie 100% independent fara finantari de la oameni politici. Problema majora a "jurnalismului" din Romania este ca nu mai este de calitate atata timp cat finantarea pleaca de la partid si are legatura cu politica. Jurnalisti independenti avem ? unde ? In Romania nu exista asa ceva.

Trimite un comentariu

sus