Skip to main content

Premierul Marcel Ciolacu, despre cazul Ţepelin: „Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere (...) Acum, ameninţă politicienii şi concediază jurnaliştii”

 
Sura: Profimedia
Sura: Profimedia

„Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere (...) Acum, ameninţă politicienii şi concediază jurnaliştii”, a spus Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern, potrivit libertatea.ro. 

Publicitate

Premierul României Marcel Ciolacu a reacţionat în şedinţa de Guvern, de astăzi (5 octombrie), în contextul în care zilele acestea presa a scris despre concedierea lui Cătălin Ţepelin de la GSP.

Ciolacu a spus în şedinţa de la Palatul Victoria că adoptă ordonanţa de urgenţă care reglementează industria pariurilor şi a păcănelelor. 

Ce a spus în şedinţă premierul Ciolacu?

„Adoptăm azi şi ordonanţa de urgenţă care reglementează industria pariurilor şi păcănelelor, în interesul cetăţenilor români. În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România.

Vreau să terminăm odată cu situaţia în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara ţării, şi chiar în afara Uniunii Europene”.

„Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere”

”Apoi, creştem semnificativ taxele pentru toate licenţele de jocuri de noroc şi limităm drastic spaţiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie. Realitatea ne arată că s-a depăşit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere.

În pandemie, au stat la masa Guvernului. Acum, ameninţă politicieni şi concediază jurnalişti. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe”, a continuat premierul. 

Premierul a continuat:

”Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci şi în zona comportamentului incorent. Milioane de români cinstiţi îşi depun şi plătesc la timp toate obligaţiile la stat. Dar nişte smecheri fac afaceri şi averi speculând câteva portiţe legislative. De aceea, împreună cu Ministerul de Finanţe astăzi închidem aceste portiţe”.

”Modificăm legislaţia şi venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale. La fel în cazul nerespectării obligaţiilor privind funcţionarea caselor de marcat. Şi tot amendă pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va creşte”.

Am spus că nu voi ezita să lupt împotriva evaziunii fiscale. Şi aşa vom face. Nu pot exista la nesfârşit oameni corecţi care declară şi plătesc şi şmecheri care nu declară şi nu plătesc nimic”.
 

Articole referitoare la acest subiect:

Citeşte şi: VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

Citeşte şi: Cătălin Ţepelin, despre concedierea de la GSP şi un episod din august: "Am transmis că (...) nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu"

Citeşte şi: Ringier despre "separarea" de Cătălin Ţepelin: diferenţe de opinie privind direcţia strategică a publicaţiei. Cine preia redacţia?

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT. "Ne opunem!" Redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor, solidare cu plecarea lui Ţepelin. Concediat după ce s-au opus să arate managementului în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus