Skip to main content

Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni la TVR? Situaţia emisiunii Starea Naţiei, încă incertă

 
Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni la TVR? Situaţia emisiunii Starea Naţiei, încă incertă

"Dacă totul merge bine, din motive care mă depăşesc, ne vom vedea din 8 ianuarie tot aici. Desigur, vă povestesc eu tot. Dacă nu, înseamnă că partidul şi cenzura au învins încă o dată Starea Naţiei". Dragoş Pătraru, în ultima emisiune din 2017, pe 21 decembrie.

Publicitate

"Le mulţumesc din suflet tuturor oamenilor minunaţi de aici din TVR pentru cum ne-au primit înapoi în această toamnă şi pentru cum pun umărul, zi de zi, la audienţele acestei producţii. Am arătat încă o dată că aici se poate", a mai spus Pătraru atunci.

Este vineri, 5 ianuarie. Întrebarea este "Va fi sau nu Dragoş Pătraru luni? Pe TVR?"

Răspunsul final se va decide mâine. După săptămâni de negocieri, sâmbătă vor fi ultimele discuţii. Cele decisive.

Contactat de Paginademedia.ro, Dragoş Pătraru a confirmat că sâmbătă, 6 ianuarie, va avea loc "ultima rundă."

Spune că, oricum, "luni, pe 8, vom veni la treabă". Realizatorul lasă de înţeles că Starea Naţiei se va vedea. Pe TVR sau altfel.

Dragoş Pătraru pentru Paginademedia.ro:

"Mâine are loc ultima rundă de negocieri cu TVR, dar prefer să nu comentez deocamdată. Nu înţeleg nici eu ce se întâmplă de două săptămâni.

Echipa Starea Naţiei se va prezenta pe 8 ianuarie la treabă.

Indiferent de ce se va întâmpla la negocierile de mâine, cei care urmăresc Starea Naţiei vor avea la ora 22.30 emisiunea."

"Sunt multe lucruri de povestit, o să le povestesc pe toate începând de luni. Promit să le spun telespectatorilor tot ce s-a întâmplat începând de luni", a mai spus Dragoş Pătraru.

Pătraru: Accept inclusiv să nu fiu plătit în ianuarie. Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?

Dragoş Pătraru spune că s-a oferit să lucreze gratis în luna ianuarie, din cauza problemelor financiare invocate de TVR.

"Nu înţeleg de ce în ianuarie TVR ne-a propus să difuzăm reluari", spune Pătraru. "Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?", se întreabă realizatorul.

Dragoş Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

"În discuţiile pe care le-am avut, TVR a invocat probleme financiare, noi ajungând până la punctul în care am oferit gratuit licenţa şi formatul, oferindu-ne (noi nefiind plătiţi din bani publici, ci din surse proprii) să facem şi treaba departamentului de publicitate şi să vindem noi minute, echipa noastră de vânzări adică, ca să ne scoatem banii.

Eu accept inclusiv să nu fiu plătit in ianuarie, le-am propus să nu ne dea deloc bani, urmând ca pe noi să ne susţină telespectatorii din donaţii.

Dar problema TVR pare să fie cu totul alta. Nu înţeleg de ce în ianuarie TVR ne-a propus să difuzăm reluari. Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie?

"Râmâne valabil ce am spus la ultima emisiune, sper ca la întâlnirea de mâine interesul telespectatorilor să fie pus mai presus decât alte interese, ale celor care vor să controleze editorial televiziunea publică," a mai spus Pătraru.

Pănă la ora publicării articolului, Doina Gradea, preşedinte interimar al TVR, nu a putut fi contactată.

Pătraru şi TVR, o relaţie tensionată

Dragoş Pătraru este la a doua colaborare cu TVR. A venit cu emisiunea Starea Naţiei la TVR la 1 septembrie 2014 (de la România TV).

Un an şi jumătate mai târziu, în mai 2016, TVR 1 difuza ultima emisiune Starea Naţiei, după o perioadă în care Dragoş Pătraru a vorbit public de situaţia TVR la vremea respectivă, în termeni critici.

Emisiunea s-a mutat la Digi 24, urmată de o despărţire contondentă de canalul RCS, pornite de la probleme editoriale ale staţiei de ştiri.

În 4 septembrie 2017, Starea Naţiei revenea la TVR, dar într-o formulă de colaborare nouă, în care echipa emisiunii are contracte de drepturi de autor cu Televiziunea Publică.

Vezi interviul VIDEO acordat de Dragoş Pătraru Paginademedia.ro, când încă era la TVR:

Istoria conflictului dintre Dragoş Pătraru şi conducerea Digi 24. Critici dure pentru Cosmin Prelipceanu

La sfârşitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat ştirea legată de punerea sub urmărire penală a RCS şi a unor manageri) a trezit o reacţie virulentă din partea realizatorului Starea Naţiei Dragoş Pătraru, care a acuza postul de ştiri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacţie în lanţ, care a dus la anunţul lui Dragoş Pătraru de la sfârşitul lui iunie, chiar în emisiunea de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

Vezi toată istoria cazului Dragoş Pătraru - Digi 24, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sebastian Sebastian
    D.Patraru este cel mai bun pentru Starea Natiei, cred ca nimeni altul nu ar putea sau nici nu ar dori sa ne spuna adevarul asa cum o face el se vede ca-i si bine documentat "BRAVO"avem nevoie de d-vs. va tinem pumnii, nu va lasati, noi va sustinem .........
  • Radu Banciu Radu Banciu
    bocesc lingaii ca nu le mai duce nimeni banu cu geanta
    vai de mama voastra de ziaristi de "curte" sper sa ajungeti sa munciti efectiv pentru venitul lunar, sa vedeti cat e de amuzant
  • jk jk
    ULTIMĂ ORĂ:
    Andreea Berecleanu a câștigat procesul cu Doina Gradea, iar în urma deciziei Tribunalului București, directorul general interimar al TVR este obligat să-și ceară scuze public.
    "Procesul solutionat prin decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti a vizat articolul publicat de Doina Gradea la 28 septembrie 2015 pe blogul acesteia. In articol mi-au fost aduse acuzatii lipsite de orice pertinenta, insulte si calomnie, prin relatarea unor fapte complet neadevarate. Obligarea Doinei Gradea la a-si cere scuze intr-un cotidian de circulatie nationala este o consecinta a constatarii de catre instanta a caracterului mincinos al acuzatiilor si insinuarilor acesteia din cadrul articolului, raportat la adevarata stare de fapt: eu nu am prezentat niciodata emisiunea matinala de la Pro Tv, nici alaturi de Andrei Zaharescu si nici in vreo alta formula. Discutiile pe care acesta l-a avut cu persoanele din conducerea Pro Tv nu m-au privit, urmare fiind faptul ca dupa ce Andrei Zaharescu a parasit Pro Tv, in anul 1998, eu am mai ramas la Pro Tv inca 5 ani, pana in 2003, cand am plecat la Antena 1, insa in relatii mai mult decat prietenesti cu persoanele din conducerea Pro Tv. Multumesc avocatului Mihai Mustaciosu care mi-a fost alaturi cu profesionalism in ambele procese castigate, cu Radu Banciu si cel mai recent, cu Doina Gradea", a declarat Andreea Berecleanu.

    SURSA:http://observator.tv/eveniment/doina-gradea-directorul-general-al-tvr-trebuie-sai-ceara-scuze-public-andreei-berecleanu-237377.html
  • jk jk
    Dar totuși Dragoș Pătraru a declarat că diseară va fi la Starea Nației
  • jk jk
    Starea nației nu apare săptămâna asta în programul TVR1:
    http://www.tvr.ro/program.html
  • johhny bravo johhny bravo
    Eu nu inteleg o chestie: daca tot are scandal cu fiecare televiziune, si daca tot se ofera sa munceasca gratis si sa-si vanda singur publicitatea, de ce nu se muta pe online? Sa-si faca live pe facebook sau canal youtube? Si gata, n-are probleme cu cenzura, cu raii astia de la tvr, de la digi si de peste tot, poate sa faca liber pe cavalerul dreptatii si al libertatii. Cu doua camere HD si-a facut treaba, ce mare smecherie?
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    @Jk: diseară Pătraru va fi la TVR 1, de la 22.30. A anunțat el pe contul de Facebook.
  • Mihai Mihai
    Unde este semnul de Publicitate la acest articol platit? Aceeasi tactica cu articole in presa in care pozeaza in erou, in luptatorul anti-orice, in marele cavaler pe cal alb, dar peste tot pe unde se duce stie doar sa faca scandal. Deja tactica asta securista de intimidare in momentul in care trebuie sa semneze un nou contract este mult prea stiuta si nu stiu pe cine mai pacaleste.
  • jk jk
    Deci in concluzie unde va fi Patraru de diseară?
  • Antipatic Antipatic
    Ati si sarit sa bagati batul prin gard! Nu va convine ca le scoate pe toate in lumina , voi astia care tineti neaparat sa-l scuipati pe Patraru (dependenti de pumn in gura) ca deschide ochii si mintile astupate... In fine, mai e putin timp de sperat ca va mai fi ceva corect in tara asta! F.putin! Altfel, vor ramane ei si pensionarii lor, la atv si rotv, si praful in urma lor, de tara asta...
  • Gogu Gogu
    Macar el spune la ***, ***, nu are probleme, spre deosebire de altii care *** *** *** dar ei spun ca *** friptura.
  • Mile Mile
    Iar vorbesti aiurea livia. Tu care faci rating zero! Ce mare filosof e si patraru asta de o sa planga tvr dupa el. Asta pretinde ca se lupta cu morile de vant in tvr si pozeaza cu toti compromisii din tvr de fiecare data cand are ocazia. Filosofia lui e banul si atat, restul e vrajeala.
  • livia pila livia pila
    Postarea semnata cu numele meu e un fake. Eu sunt adevărata Livia Pilă și cred că eliminarea Starea natiei ar fi un mare deaserviciu adus imaginii Televiziunii publice.
  • Livia Pila Livia Pila
    Stire platita, tactica de golan, la fel cum a mai facut in trecut. Promovare ieftina.
  • AC AC
    Iarasi samanta de scandal cand are de negociat contractul care s-a terminat in decembrie. Acest om este complet nebun. Pe unde merge face numai ***. Si mai si pozeaza in erou al libertatii de exprimare. Sa fim seriosi. Asa papagal, rar intalnesti. Se da destept pe taxtele altora.

Trimite un comentariu

sus