Skip to main content

PressOne: Clickbait conspiraţionist marca PRO TV, cu Bill Gates şi finalul pandemiei

 
PressOne: Clickbait conspiraţionist marca PRO TV, cu Bill Gates şi finalul pandemiei

Totul pentru afişări. Declaraţii mai vechi ale lui Bill Gates, scoase din context şi un titlul de clickbait, cu tentă alarmistă, sunt ingredientele pe care le-a ales Pro TV pentru a-şi creşte traficul pe site, arată o analiză PressOne.

Publicitate

„Bill Gates a dezvăluit când se termină pandemia de coronavirus: Atunci ne vom atinge obiectivul, a titrat Pro TV pe site în urmă cu o lună.

Textul a fost reluat şi luni, pe 9 noiembrie, pe pagina de Facebook Pro TV (2,72 milioane de like-uri), însoţit de o formulare de tip clickbait: „Anunţul pe care îl aşteaptă întreaga planetă”, relatează PressOne.

În materialul publicat, autorul creionează un scurt context, în care menţionează teoriile conspiraţiei care îl au ca personaj principal pe Bill Gates. Acesta ar fi „în spatele pandemiei de coronavirus”.

Apoi continuă: „Zilele trecute, afaceristul american în vârstă de 64 de ani le-a dat apă la moară cârcotaşilor, deoarece a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Wired când se va termina pandemia de coronavirus”.

Declaraţia lui Bill Gates a fost luată dintr-un interviu acordat, la începutul lunii august, publicaţiei Wired. Acolo, Bill Gates nu „dezvăluie când se va termina pandemia”, ci estimează, pe baza datelor cunoscute despre cercetarea şi inovaţia din domeniul medical, când am putea avea soluţii pentru pandemie.

Grupul Pro TV este printre principalii beneficiari ai banilor de la Guvern, pentru campania Poartă Mască.

Pro TV nu este singurul trust care primeşte bani de la Guvern şi foloseşte titluri de clickbait. Paginademedia.ro a relatat în ultimele luni despre titlurile alarmiste ale unor publicaţii ca Evz, Cancan, DcNews sau ŞtirileProTV.


Vezi toată analiza pe site-ul PressOne


DERAPAJ. Fake sau clickbait? Aici sunt banii dumneavoastră! O colecţie de titluri uluitoare şi de texte care... le demontează

Citeşte şi: Aici sunt banii dumneavoastră! Campania Guvernului, pe un site cu titluri vulgare

Citeşte şi: Click-bait! Este Gina Pistol grav bolnavă? Nu, dar asta sugerează EVZ şi Cancan

Citeşte şi: sus masca, jos chiloţii. Pentru Guvern facem afişări şi fără chiloţi. DC News şi un click-bait de zile mari, chiar lângă campania Guvernului

CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

Titluri pentru trafic. Corona Click-Bait de la Ştirile ProTV: COVID nu există? Are liderul PSD COVID

Citeşte şi: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulţi bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan şi Gândul, primul la online. Lista parţială a contractelor. Cine şi cât ia?

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    E mare foame de bani, ce va mirati?
  • jk jk
    Mai grav nu e postarea in sine,ci conspiratiile din jurul subiectului

Trimite un comentariu

sus