Skip to main content

De azi: Antena 3 se aude şi în FM. S-a lansat radioul 3FM

 
De azi: Antena 3 se aude şi în FM. S-a lansat radioul 3FM

După ani şi ani. S-a lansat, în sfârşit, postul de radio 3FM, al Antenei 3. Emisia a început astăzi, potrivit unui anunţ al staţiei de ştiri.

Publicitate

Se aude pe frecvenţa 106,2 FM, în Bucureşti, şi retransmite toate producţiile Antenei 3, după cum a stabilit şi Consiliul Naţional al Audiovizualului în urmă cu o lună.

Principalul motiv pentru care postul de radio redifuzează programele de la TV este legat de criza Covid-19. Pandemia nu permite, în prezent, realizarea unor producţii proprii, după cum a spus Adrian Ursu în şedinţa CNA de luna trecută.


Citeşte şi: Vom avea pe radio Antena 3! Postul TV lansează (în sfârşit) radioul 3FM. Cu toate emisiunile de pe TV. Când?


Licenţa 3FM, o poveste unică în istoria CNA

3FM a primit modificarea serviciului de programe cu un vot în unanimitate din partea membrilor CNA. Acest lucru vine după două amânări a câte şase luni pentru începerea difuzării programelor pentru postul de radio al Intact.

Antena 3 SA a câştigat, în noiembrie 2015, în urma unui concurs frecvenţa 106,2, care a aparţinut Radio City FM, cu intenţia de a lansa un radio de news. Doar că la momentul respectiv CNA nu i-a putut elibera licenţa pentru că licenţa era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deţinuseră anterior licenţa, au contestat în instanţă decizia CNA de a le retrage această frecvenţă. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-şi lanseze postul de radio.

Antena 3 a vrut să lanseze radio-ul în toamna anului 2019, în contextul în care a anunţat separarea redacţiilor Observatorului de Antena 3.

CONTEXT. Pe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvenţe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvenţe, printre care şi două de Bucureşti. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM.

Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvenţa câştigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licenţa respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanţă retragerea licenţei, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a şi propus anularea acordării frecvenţei către Antena 3.

„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toţi radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situaţie este din cauza CNA, a modului în care CNA funcţionează.

Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licenţele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepţie: Licenţa 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg despre subiect AICI).


CITEŞTE ŞI: A doua licenţă radio pe Bucureşti a mers la Antena 3, care va lansa 3FM


CITEŞTE ŞI: Un membru CNA cere retragerea licenţei radio pentru Antena 3. Frecvenţa este în litigiu


CITEŞTE ŞI: DIN VINA CNA. Radioul Antenei 3 nu poate fi lansat la un an după ce a obţinut licenţă


CITEŞTE ŞI: Antena 3 a primit frecvenţa radio din Bucureşti la aproape PATRU ANI după ce a câştigat-o prin concurs


CITEŞTE ŞI: Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire şase luni de la CNA. Când se va lansa postul


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    Un *** de post radio, sper sa nu reziste.
  • Durerica Durerica
    Exact antena 3 e politic ca si Antenuta ta pensionara. Pro TV cu comercialul , ca sambata seara. Umilinta suprema !
  • Mile Mile
    Exact antena 3 e politic și nu comercial
  • Barabula Barabula
    Păi de aia facut antena 1 e comercial

    1 pe national bolovane. Cine e pe 1 la comercial pe luna noiembrie pe toata ziua, dar si in prime-time ? Aud postacule ?
    Si aici e vorba de Antena 3 unde conduce DETASAT la pensionari. Nu e vorba de Antenuta ta prostea !
  • Lucian Lucian
    O masina care scoate anumite dejectii din canalizare e limbaj injurios pentru Pagina de media. Ma abtin sa spun mai multe, ca iar mi se cenzureaza comentariul.
  • Mile Mile
    Păi de aia facut antena 1 e comercial
  • Cealcina Cealcina
    daca e succes

    Exact. Succes la pensionari. Pro TV cu tinerii.
  • Lucian Lucian
    De acum avem *** si-n fm. Yeeei!
  • Unu Unu
    Deținătorii de licențe primite GRATUIT de la stat pe baza unui concurs de proiecte ar trebui sa le dea înapoi statului daca nu fac cel proiect in termenul asumat. Exista companii care au pierdut concursul pt un proiect asemanator si care poate ar putea sa il faca si in perioada asta. Nu e obligația statului si a CNA ului sa “păsuiască” pe cei care au câștigat pt ca au scris un proiect fmos,dar irealizabil in lumea reala. Poate o sa auzim curând ca proprietarul licenței OBȚINUTE GRATUIT nu mai poate susține radioul si VINDE licențele pe bani frumoși. E ceva greșit in metodologia de acordare a licențelor pe baza de concurs unde toti vin cu propuneri care mai de care mai speciale. Si apoi vând licențele si fac bani din ce au primit gratuit de la stat
  • Marius Marius
    De azi, *** se aude si in FM! Yeiiii
  • Mile Mile
    ***
  • Radulescu Ana Radulescu Ana
    1.Felicitări mile!!La multi pentru Sanda Nicola!!!Fosta jurnalista Digi 24.
  • Stefan Stefan
    Yeeey, acum putem fi manipulati si la radio, nu numai la tv.
  • mile mile
    daca e succes
  • Marian Marian
    Reclama la antenuta daca urmaresti alegerile la ei primesti o masina , astia sunt dusi cu capul ,mai bine urmaresc tv paprika decat manipularea ,

Trimite un comentariu

sus