Skip to main content

Acces Direct, magnet de amenzi din partea CNA: aproape 100.000 de euro în trei ani. Care au fost cele mai sancţionate cazuri?

 
Acces Direct, magnet de amenzi din partea CNA: aproape 100.000 de euro în trei ani. Care au fost cele mai sancţionate cazuri?

Acces Direct a încasat multe amenzi şi somaţii publice din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, în ultimii trei ani. În total, aproape 100.000 de euro a scos din buzunar trustul Intact pentru derapajele emisiunii prezentate de Mirela Vaida.

Publicitate

Ziarul Libertatea a publicat „istoricul” de amenzi luate de Acces Direct, în perioada 2018-2020. Câteva date:

- Acces Direct a primit 18 amenzi şi patru somaţii publice, în perioada 2018-2020

- Amenzile au însumat în total 460.000 de lei, echivalentul a 93.492 de euro. Cea mai mare amendă: 100.000 de lei pentru o ediţie din serialul „Vulpiţa”, despre care şi Paginademedia.ro a scris AICI.

- Majoritatea amenzilor au fost date pentru că Acces Direct a încălcat legile audiovizualului privind protecţia copilului şi a dreptului la viaţă privată

- Sancţiunile au fost semnalate de telespectatori, însă şi invitaţii din emisiune au trimis sesizări la CNA

CITEŞTE ŞI: Acces Direct la amenzi. Antena 1, penalizată de CNA pentru emisiunea tabloidă. "Pentru rating m-au terfelit"
CITEŞTE ŞI: Un nou caz legat de Acces Direct! Femeie bătută de soţul violent, pe care-l părăsise. În emisiune a fost încurajată să-l lase să-şi vadă copiii
CITEŞTE ŞI: "Aşa se iubesc ei!" Acces Direct, acuzată că a promovat violenţa domestică. O serie de ameninţări aruncate în studio s-au transformat într-o dublă crimă

În continuare vă prezentăm cele mai mari amenzi primite de Acces Direct (via Libertatea):

2018 - Cea mai mare amendă pentru cazul „Copila înviată din morţi”

Acces Direct s-a ales cu o amendă de 50.000 de lei pe 23 ianuarie 2018. S-a discutat mai bine de 45 de minute despre cazul unei fetiţe pe nume Amelia, care a murit din cauza rujeolei şi care ar fi înviat cu ajutorul unor „savanţi”.

Pe post au apărut câteva burtiere precum:

  • „Dosarul fetiţa înviată! Dovezi de la înmormântare!”;
  • „Imediat: Mesaje de necrezut de la savanţi”;
  • „Dosarul fetiţa înviată! Probe şoc: înregistrări şi mesaje”;
  • „Discuţii cu fetiţa după înmormântare!”
  • „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!;”
  • „Savanţii: Fata Denisiei Trăieşte”

CITEŞTE cazul complet: Acces Direct, o ediţie sinistră: „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!” I-a oripilat şi pe membrii CNA. Ce amendă a luat?


2019 - Anul cu cele mai multe amenzi. Sancţiunea maximă: 50.000 de lei

Acces Direct a primit amenzi în valoare de 185.000 de lei, în 2019. Atunci au fost două sancţiuni pentru Antena 1 în valoare de 50.000 de lei.

Una a venit pe 7 februarie 2019, dar atunci postul a primit amenda şi pentru alte patru emisiuni, nu doar pentru Acces Direct.

Emisiunea tabloid a Antenei 1 a primit 50.000 de lei, pentru o ediţie difuzată pe 19 iunie 2019. Pe atunci, Cristina Cioran prezenta Acces Direct. În platou a fost invitat un presupus pedofil. Mărturiile i-au şocat şi pe poliţişti: la scurt timp după emisiune, invitatul care a povestit ce le făcea copiilor a fost arestat.

CITEŞTE cazul complet: DERAPAJ. Poveşti cu pedofili la Acces Direct. Detalii explicite la o oră accesibilă minorilor. Ce amendă a primit Antena 1


2020 - Serialul „Vulpiţa” a atras cea mai mare amendă pentru Acces Direct: 100.000 de lei

Serialul „Vulpiţa şi Viorel” a durat opt luni şi a atras amenzi în valoare de 140.000 de lei pentru Acces Direct. Subiectul a fost tratat pe larg şi de Paginademdia.ro, la vremea respectivă. 

Cea mai mare amendă a fost dată pe 18 februarie 2020 - 100.000 de lei. Sancţiunea a venit după ce forul a vizionat, timp de două şedinţe, fragmente din mai multe ediţii ale emisiunii Acces Direct.

Cazul a ajuns pe masa CNA, după ce a primit 187 de reclamaţii pentru zeci de ediţii Acces Direct, în care telespectatorii acuzau realizatorii Acces Direct că îşi bat joc de invitaţi şi că au ajuns să-i promoveze pe soţii Viorel şi Veronica Stegaru drept modele de urmat.

CITEŞTE cazul complet: Cât i-a „costat” Vulpiţa pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vulpita Vulpita
    Bai, IPOCRITILOR!!! Si voi, Pagina de Media, si Libertatea, si CanCan, va folositi de titluri precum "Acces Direct", Vulpita, puneti chiar poze de titlu cu cei doi, doar pt clickuri! Adica pentru audienta! vulpita a plecat de 1 an de pe TV si voi inca scrieti despre asta din disperarea de a citi cineva articolele voastre! Voi insiva folositi aceste portite, cica deontologic, ca sa aveti ce manca, practic! Pt ca da, romanii au libertatea de a alege la ce sa se uite!! Au sute de posturi din care sa aleaga! Nu intra Acces Direct peste voi in casa daca voi nu permiteti! Ce va deranjeaza? Ca se arata acolo toate nenorocirile care se intampla cu acordul statului? Femei abuzate, copii violati, criminali in libertate! Bai, "jurnalistilor", peste tot in lume sunt astfel de emisiuni sociale si ar fi periculos daca ele ar fi cenzurate asa cum vrea CNA!! Ce nu va convine? Ca arata impotenta statului care nu face nimic? De asta merge tara asta ca dracu? Ca exista Acces Direct si Vulpita!? S-au rezolvat toate problemele si acu va ocupati de asta? Lasati naibii ipocrizia, schimbati canalul si i-ati omorat! Dar va place! Si mai scrieti despre asta, ca sa "mananca" si gura voastra ce ramane de la masa lor! Hai, Mars! Vorba unor clasici in viata...
  • Șerban Șerban
    100k euro/amendă era corect. Așa nu mai difuzau ei toate mizeriile. Da deh, cât timp a fost *** de Herjeu în CNA, numai de amenzi ușoare au avut parte.
    @B.A.M, băi *** nu mai scrie atâta. Mult și prost, asta e deviza ta. Tu crezi că stă cineva să-ți citească contorsionările astea cerebrale ale tale?
  • B.A.M B.A.M
    Deci Libertatea a pornit un război public cu cei de la Acces Direct. Interesant! Mai ales că cei de la Libertatea nu au vreun pic de capital de imagine de câștigat după acestă harță publică...
    P.S.
    1)Aceași remarcă și pentru România TV dar și pentru Pagina de Media, care postează imediat doar comentariile contra emisiunii (cele pro așteaptă cu orele, să nu credeți că am uitat acest lucru!)
    2)Ce e atât de greu să ACCEPȚI și să RESPECȚI decizia a unui milion și ceva de români care se uită pe timpul zilei la "astfel de emisiuni necuvincioase, etc"?! Dacă românii APRECIAZĂ "WC-ul din fața casei" (ca să citez din jurnaliștii site-ului), RESPECTĂ ACEST LUCRU!!!! Asta vor să vadă românii la TV! Dacă le trebuiau cultură sau emisiuni "Politically corect", emigrau la alte posturi cu alte emisiuni!
    Dar ce să vezi, se fac anii de când românii pun pe primele locuri Acces Direct, în ciuda amenzilor ipocrite date de unii "trădători" din mass-media, care au fost puși pe fotoliile din CNA!
    Nu degeaba a ajuns televiziunea în COMA în care se află azi! Ci, pentru că CNA bagă pe gât concepte și moduri de a face jurnalism și chiar emisiuni, în unele cazuri, care nu atrag publicul, și asta în mod DISCREȚIONAR ȘI IPOCRIT...
    Cel mai bun exemplu de tratament ipocrit în materie de emisiuni pe care îl am e povestea cu jocurile de noroc! CNA se laudă că nu lasă jocuri de noroc pe emisie-cum ar fi Bingo pe Antena 1 și Etno TV, dar permite difuzarea jocurilor LOTO pe România TV! Atenție, e doar unul zecile de decizii ipocrite luate de CNA, la care se adaugă cea cu înmormântările pe TV, deși POLITICIENII VOR AVEA ÎNMORMÂNTARILE TRANSMISE LIVE pe TV (deși mortul e mort orice ar fi făcut el, și deci poate afecta emotional "copchilul"), la cele cu protecția minorilor și a femeilor bătute prin care se doresc acestea fără a fi dicutate la ore de maximă audiență (non-sens), la emisiinile de dezbatere politică unde se amendează discreționar și pe motive de doi lei (aici incluzând toate cele 5 posturi de știri din România-DIGI, Realitatea, Antena 3, Românnia TV, B1 TV), etc
    Ce legitimitate ar putea avea o astfel de instituție pentru românii?! NICIUNA, în opinia mea! De unde și audiențele constante ale Acces Direct, în ciuda amenzilor... :^)
    3)Întrebările de la începutul și sfârșitul remarcii 2) chiar NU sunt retorice!!!!! Dacă aveți voi explicații și rematlrci mai bune spuneți-le! Nu sunt CNA să vă cenzurez pe nedrept!
    #Jos ipocrizia CNA!!!!

Trimite un comentariu

sus