Skip to main content

MediaSind cere PSD-ului să-i retragă sprijinul Doinei Gradea, șefa TVR

 
MediaSind cere PSD-ului să-i retragă sprijinul Doinei Gradea, șefa TVR
Foto | Alexandru Dobre - HEPTA.ro

Sindicatul MediaSind cere Partidului Social Democrat să-i retragă sprijinul Doinei Gradea, șefa TVR. După multe solicitări către Parlament atât din partea sindicaliștilor, cât și din partea membrilor Consiliului de Administrație s-a ajuns și la solicitări către partide. 

MediaSind vine cu o listă lungă, lungă de motive pentru care Doina Gradea ar trebui revocată de către Parlament. Acuzațiile aduse PDG-ului sunt legate de audiențele scăzute ale TVR, de banii cheltuiți în ultimii ani, de scandalurile în care a fost implicată instituția în ultimii ani sau de procesele pierdute de TVR cu sindicatul.

Publicitate

O parte din argumentele aduse de MediaSind au fost folosite și de cinci membri din CA, când au solicitat demiterea șefei SRTv în urmă cu câteva săptămâni. 

De ce solicită sindicaliștii PSD-ului retragerea sprijinului politic pentru șefa TVR?

Explică tot ei:

„Cerem noii conduceri a Partidului Social Democrat retragerea sprijinului politic și acceptarea demiterii în regim de urgență a Doinei Gradea (foto) din funcția de președinte-director general al Societății Române de Televiziune.

Amintim că Doina Gradea a fost propusă în această funcție de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, iar în prezent, potrivit discuțiilor avute cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, această formațiune politică a rămas singura susținătoare a șefei TVR.

Din acest motiv, toate sesizările, petițiile și reclamațiile membrilor CA, ale societății civile și ale organizației noastre față de numeroasele abuzuri și ilegalități comise de către conducerea TVR s-au lovit de un zid”, susțin cei din sindicat. 

Dispute în TVR: Conducerea TVR versus conducerea TVR

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR.

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin sindicaliștii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat și Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.


Citește și: Demisie în conducerea TVR. A plecat un membru din Consiliul de Administrație. Era printre cei care cereau demisia PDG-ului Doina Gradea 


Citește și: Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum sa ii retraga PSD sprijinul politic doamnei Doinita? Doamna Doinița nu refuza nimic PSD. Este prietena la toarta cu doamna Gabriela Firea. Nu are nici o obiecție la adresa emisiunii România 9 a lui Ionuț Cristache, una de toata jena, unde colaboreaza toată clientela din presa a PSD. Asa ca doamna Doinița va ramâne in TVR pe mai departe bine, mersi. La fel cum vor rămâne și Carla Tompea, și Dârvariu, și Văileanu, și Smărândița Vornicu-Shalit, și Miciulica Radu-Bre, si Demeter Andras, și Cazan de la Tehnic, și colonelul pensionar Adrian Fulea și alții cu valoare profesională zero. Până când PNL va câștiga alegerile și își va aduce propria lui clientelă.

Trimite un comentariu