Skip to main content

MediaSind cere PSD-ului să-i retragă sprijinul Doinei Gradea, şefa TVR

 
Foto | Alexandru Dobre - HEPTA.ro
Foto | Alexandru Dobre - HEPTA.ro

Sindicatul MediaSind cere Partidului Social Democrat să-i retragă sprijinul Doinei Gradea, şefa TVR. După multe solicitări către Parlament atât din partea sindicaliştilor, cât şi din partea membrilor Consiliului de Administraţie s-a ajuns şi la solicitări către partide.

Publicitate

MediaSind vine cu o listă lungă, lungă de motive pentru care Doina Gradea ar trebui revocată de către Parlament. Acuzaţiile aduse PDG-ului sunt legate de audienţele scăzute ale TVR, de banii cheltuiţi în ultimii ani, de scandalurile în care a fost implicată instituţia în ultimii ani sau de procesele pierdute de TVR cu sindicatul.

O parte din argumentele aduse de MediaSind au fost folosite şi de cinci membri din CA, când au solicitat demiterea şefei SRTv în urmă cu câteva săptămâni.

De ce solicită sindicaliştii PSD-ului retragerea sprijinului politic pentru şefa TVR?

Explică tot ei:

„Cerem noii conduceri a Partidului Social Democrat retragerea sprijinului politic şi acceptarea demiterii în regim de urgenţă a Doinei Gradea (foto) din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune.

Amintim că Doina Gradea a fost propusă în această funcţie de fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, iar în prezent, potrivit discuţiilor avute cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, această formaţiune politică a rămas singura susţinătoare a şefei TVR.

Din acest motiv, toate sesizările, petiţiile şi reclamaţiile membrilor CA, ale societăţii civile şi ale organizaţiei noastre faţă de numeroasele abuzuri şi ilegalităţi comise de către conducerea TVR s-au lovit de un zid”, susţin cei din sindicat.

Dispute în TVR: Conducerea TVR versus conducerea TVR

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, şefa TVR.

Principalele reproşuri pe care aceştia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, susţin sindicaliştii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Apoi, a urmat şi plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergenţe cu PDG-ul Doina Gradea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat şi Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.


Citeşte şi: Demisie în conducerea TVR. A plecat un membru din Consiliul de Administraţie. Era printre cei care cereau demisia PDG-ului Doina Gradea


Citeşte şi: Salarii din TVR. Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câştigat Mircea Radu pentru opt ediţii ale emisiunii Down the Road?


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • #rezistentu #rezistentu
    Pleacă la Sârbu!!! Ăștia se lansează pe 31 august și și-au dat seama ca le lipsește coffe maker ul...
  • DODO DODO
    doar ei au pus-o ! e angajata lor pe banii nostrii
  • livia pilă livia pilă
    Cum sa ii retraga PSD sprijinul politic doamnei Doinita? Doamna Doinița nu refuza nimic PSD. Este prietena la toarta cu doamna Gabriela Firea. Nu are nici o obiecție la adresa emisiunii România 9 a lui Ionuț Cristache, una de toata jena, unde colaboreaza toată clientela din presa a PSD. Asa ca doamna Doinița va ramâne in TVR pe mai departe bine, mersi. La fel cum vor rămâne și Carla Tompea, și Dârvariu, și Văileanu, și Smărândița Vornicu-Shalit, și Miciulica Radu-Bre, si Demeter Andras, și Cazan de la Tehnic, și colonelul pensionar Adrian Fulea și alții cu valoare profesională zero. Până când PNL va câștiga alegerile și își va aduce propria lui clientelă.

Trimite un comentariu

sus