Skip to main content

Un show păcătos, o istorie de păcate: ce a făcut show-ul care anunță un nou format

 
Un show păcătos, o istorie de păcate: ce a făcut show-ul care anunță un nou format

"Nu spun vorbe mari când afirm că show-ul a revoluționat industria de divertisment de la această oră - a late night-urilor, poftim - tocmai pentru că a fost atipic". Sunt vorbele lui Dan Capatos, la ultima emisiune Un show păcătos, din 15 decembrie.

Publicitate

A fost chiar ultima emisiune Un show păcătos, pentru că programul își schimbă numele, platoul, decorul, dar și formatul. "Își păstrează însă spiritul", a spus Capatos.

Cum arată istoria show-ului "care a revoluționat industria de divertisment"? 9 ani, adică 18 sezoane cu sute de reclamații la CNA, cu amenzi peste amenzi și cu cazuri de antologie care au făcut ca emisiunea lui Capatos să fie, de multe ori, un sinonim pentru tabloidul extrem:

- fundul lui Boc (pentru care Clubul Român de Presă s-a delimitat de Capatos)

- filme deocheate

- personaje grotești sau în situații care le lezează demnitatea

- scandaluri - Oana Zăvoranu, Nicolae Guță

- păruieli în direct

- o reconstituire în platou a unui viol, cu actori în rolul agresoarei și a taximetristului-victimă

- subiecte sordide: o alergie intimă a Oanei Lis

GALERIE FOTO. Imagini de la prima ediție Un show păcătos

Paginademedia prezintă în continuare principalele subiecte, derapaje și amenzi de la Un show păcătos din ultimii ani.

Octombrie 2008 - Dan Capatos, amendat de CNA, scrie EVZ. "Un show păcătos" a difuzat un film Roxana Ungureanu, în care fosta Miss Playboy întreţinea relaţii sexuale cu o altă fată.

Ianuarie 2009 - Capatos despre Un show păcătos, în Cotidianul: În cazul meu, tabloidizarea a venit firesc şi are o explicaţie extrem de simplă: în creierii nopţii, când îmi încep eu emisiunea, numai subiectele interesante, oamenii extravaganţi, eventualele scandaluri sau discuţiile aprinse pot ţine oamenii treji, în faţa televizoarelor.

Februarie 2010 Dan Capatos pentru Evenimentul Zilei:

Dan Capatos: “Din păcate, societatea nu generează prea multe personaje, şi atunci acestea şi-au trăit traiul şi-au mâncat mălaiul. Drept dovadă că nici eu nu le mai chem. Ştacheta penibilului în ceea ce le priveşte este ridicată atât de sus încât nu văd ce ar mai putea să facă Nichita după ce am pus-o să stea într-un coşciug. Toate aceste personaje au fost stoarse şi redate anonimatului”.

Mai 2010 Somație pentru Capatos. A "atentat" la imaginea unei trupe.

Sancționat pentru că a „atentat” la imaginea unei trupe Dan Capatos i-a spus la un moment dat invitatei sale Bianca Drăguşan : "Cânt-o p-aia de la amărâţii ăia de la Deepcentral, de-ţi plac ţie. [...] Leşinaţii ăia de foame, de ne cereau 500 de euro să vină la emisiune. [...] Nişte foamea-n gât, d-ăia de iau leul după noroc".

Februarie 2012 Realizatorul Dan Capatos spune că este acuzat de influenţă negativă asupra tinerilor din cauza emisiunii pe care o face la Antena 1 şi că este greşit asimilat cu profesorii, părinţii sau învăţătorii, scrie Adevărul.

„Tabloidul va vinde întotdeauna, indiferent de formă, pentru că este în firea umană să fim interesaţi de bârfe, de lucruri pe care vedetele vor să le ţină ascunse", spune realizatorul. El recunoaşte că s-a inspirat din povestea Elodiei, montată de Dan Diaconescu, care făcea la OTV ratinguri imense cu costuri minime. „Noi am avut o misiune aparent sinucigaşă, să muşcăm din felia mare pe care o deţinea el noaptea."

Februarie 2012 Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc. Mircea Badea, peste Capatos. Capatos: Am dat filmul pentru a putea opri un eventual șantaj

În februarie 2012, Un show păcătos a dat „scandalul” anului în media. Realizatorul a prezentat pe post o înregistrare în care premierul de atunci al României, Emil Boc, apărea schimbâbdu-se de haine în vestiarul unei săli de fitness. 

“Într-o situație de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră și pentru SPP și pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă și cei de la sală care, evident, pot fi șantajați pe această temă.”, a justificat Capatos decizia, într-un interviu pentru Paginademedia.ro. Cazul a fost sancționat de CNA cu oprirea emisiei pentru 10 minute, în intervalul de maximă audiență. 

Mircea Badea, despre momenul Boc-Un show păcătos: "De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune și despre presă și auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”."

Februarie 2012 Gândul - Presă cu curul de Florin Negruțiu

„Nu obişnuiesc să comentez ceea ce se întâmplă la alţii, însă în această noapte senzaţia că am călcat într-un rahat este atât de puternică, încât mă simt nevoit să-mi încalc această regulă. Ceea ce am văzut cu puţin timp în urmă în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1 mă face să cred că dacă pur şi simplu aş schimba canalul sau aş închide televizorul aş deveni complice la o mare mizerie. În fond, cu toţii suntem colegi de presă, nu-i aşa?”

Februarie 2012 - Fundul lui Boc, la CNA. Capatos la “judecată”. Antena Group: "Ceea ce s-a întâmplat a scapat un pic de sub controlul nostru". Antena 1, emisie oprită pentru 10 minute. OTV, 2 miliarde amendă

Postul Antena1 a fost sancţionat cu întreruperea emisiei cu 10 minute în intervalul 19.00 - 19.10 pentru imaginile cu Emil Boc în pielea goală la emisiunea lui Dan Capatos. Și OTV a fost sancționat cu 200.000 de lei pentru preluarea imaginilor.  

Februarie 2012 CTP despre filmuleţul cu Boc: Este o încălcare grosolană a regulilor jurnalismului

“Această difuzare pe post a respectivului film realizat fără ştirea celui filmat, pe ascuns, într-un moment intim, într-un spaţiu privat al persoanei lui Emil Boc reprezintă o încălcare flagrantă a normelor deontologice ale meseriei de jurnalist”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru paginademedia.ro.

Februarie 2012 Cristoiu: Capatos a uitat că un bărbat în fundul gol nu e o ştire, decât dacă are fund de găină

"Capatos care declară de câte ori are posibiltatea că a făcut şcoala Evenimentului zilei cu Ion Cristoiu a uitat ca un barbat în fundul gol nu e o ştire, decât dacă are un fund de găină", a declarat Ion Cristoiu pentru paginademedia.ro.

Februarie 2012 - CRP a sancţionat cu "delimitare publică" Antena 1, membru al Clubului

Clubul Român de Presă (CRP) a decis, ieri, aplicarea sancţiunii de "delimitare publică" televiziunii Antena 1, membră a CRP, pentru imaginile cu fostul premier Emil Boc, difuzate într-o emisiune a postului, scrie Mediafax.

Mai 2012 - Capatos, în faţa CNA: N-am nimic de comentat în apărarea mea. Două miliarde amendă cadou de ziua lui

Daniel Capatos, azi, în fața CNA:"Nu am nimic de comentat în apărarea mea." Antena1 a încasat o amendă de 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi) pentru mai multe ediţii ale emisiunii Un Show păcătos cu Capatos.

Iunie 2012 - Mircea N. Stoian se desparte de păcătosul Capatos

Partenerul de „păcate” al lui Dan Capatos, Mircea N. Stoian, a decis să părăsească emisiunea tabloid de la Antena 1, după cum acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook. El acuză „atmosfera irespirabilă” de la Un show păcătos. Mircea N. Stoian declară că este hotărât să părăsească definitiv „lumea tabloidă”

Decembrie 2012 Oana Zăvoranu, la Antena 1: Tu l-ai văzut vreodată pe Măruță atacând-o pe Esca? De ce s-a supărat Zăvo pe Antene

Oana Zăvoranu și-a rezolvat problemele cu trustul Intact chiar în emisiunea Un show păcătos. Într-un dialog savuros, Oana i-a explicat lui Capatos dragostea cu năbădăi dintre ea și trustul Intact. „Eu eram a voastră. Eu eram acea femeie care voiam să fac dragoste cu voi și voi vă întorceați cu spatele”, a spus Oana Zăvoranu, făcând referire la contractul dintre ea și Antena Group.

„Poate că nu vrem să vedem când vor alții să te violeze. Poate de-aia ne întorceam cu spatele. Pentru că unii, de la alte trusturi, te-au mai și violat în perioada asta”, i-a răspuns, la fel de plastic, Dan Capatos, realizatorul emisiunii Un show păcătos.

Discuția de aseară care nu a ocolit nici trustul Pro care a fost caracterizat de Capatos drept „o pușcărie”.

Aprilie 2013 Capatos, reclamat de Oana Roman pentru "o campanie de denigrare"

Oana Roman, moderatoarea emisiunii "Drept la ţintă" de la Kanal D, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la "campania de denigrare" dusă împotriva sa în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1, de către Dan Capatos şi cei doi asistenţi ai lui.

Sesizarea acesteia a fost luată în discuţie în şedinţa de astăzi, dar nu s-a finalizat cu nicio sancţiune pentru postul Antena1. Au existat mai multe propuneri de sancţiune printre care întreruperea emisiei cu 10 minute, o amendă de 40.000 de lei şi o somaţie, dar niciuna dintre acestea nu a primit numărul suficient de voturi pentru a fi pusă în aplicare.

Mai 2013 VIDEO. Limbaj de europarlamentar. Vadim Tudor, scandal monstru și ploaie de invective la Un Show Păcătos

DERAPAJ. Ploaie de invective și de nervi la emisiunea ”Un Show Păcătos”, din partea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor. Pus față în față cu o persoană intitulată ”Sexy Politiciana”, Vadim a izbucnit și s-a dezlănțuit într-un scandal fără precedent.

Acuzat de tentativă de viol, politicianul a tunat atunci când presupusa victimă a ajuns în platou. Cuvinte precum ”cioară borâtă” și altele, care nu pot fi reproduse, dar au fost auzite în direct, au năvălit din gura tribunului, care și-a chemat gărzile personale pentru a o da afară din platou pe Ana Cârcu.

Chiar dacă a solicitat întreruperea emisiei cu un moment de publicitate, Dan Capatos nu a reușit să-l oprească pe Vadim Tudor din avalanșa de înjurături și invective. ”Scoteți-o din platou că o calc în picioare!”, a răbufnit politicianul.

Iunie 2013 Capatos, amendat cu 70.000 de lei pentru ieșirile lui Vadim

Postul Antena1 a fost amendat cu 70.000 de lei pentru emisiunea Un show păcătos, în care Corneliu Vadim Tudor a declanşat o ploaie de invective la adresa Ancăi Cârcu, cunoscută sub numele de ”Sexy Politiciana”.

Iunie 2013 ROMÂNII AU IDEI. Gabriela Cristea, emoticoane în loc de față la Capatos. Vedeta n-a vrut să apară la Antenă

Un show Păcătos a ales într-un mod original să o ironizeze pe Gabriela Cristea, după ce vedeta TV nu le-a permis să-i fie prezentată fața, și nici numele, în emisiune. Astfel, în toate înregistrările în care apare alături de Marcel Toader, fața ei este înlocuită de ...emoticoane.

În plus, Dan Capatos l-a atenționat pe Marcel Toader, fostul soț al vedetei, să nu-i pronunțe numele din cauza unei notificări trimise de Gabriela Cristea.

 

16 martie 2014 Top 10 prezentatori TV pe care cititorii Gândul vor să-i demită. Badea, Gâdea și Capatos, cap de listă

Mircea Badea, Mihai Gadea, Dan Capatos, Radu Banciu și Dana Grecu se numără printre prezentatorii TV care au adunat cele mai multe voturi pentru a fi demiși simbolic din spațiul public, potrivit datelor platformei demite.gandul.info, centralizate astăzi la ora 13.00.

Aprilie 2014 CNA a prelungit licența Antena 1. Reprezentanții postului, despre Acces Direct și Un show păcătos: răspunde „și unei curiozități umane a telespectatorului”

Iunie 2014 CÂT DE JOS SE POATE? O mostră de Jeg TV

DEGRADARE. Cât de jos se poate ajunge pe micul ecran? O ceartă ca la ușa cortului, presărată cu invective, acuzații, țipete și amenințări s-a derulat zilele trecute, undeva după miezul nopții.

Secvențele care urmează nu au fost surprinse pe un post din coada clasamentului, ci pe televiziunea nr 2 din România. Un Show Păcătos (Antena 1), care și-a obișnuit telespectatorii cu un anumit discurs TV, și a depășit într-una din serile trecute, propriile limite de jos.

Iunie 2014 VIDEO. Originala piață de la noi: Manelele de la CancanTV l-au invadat în direct pe Capatos

Premieră pe originala piața TV din România: miercuri seară, Un show păcătos a fost acoperit de un concert de manele al ...concurenței. Dan Capatos și asistentele se auzeau cu greu pe muzica de fundal.

Dan Capatos, pentru paginademedia.ro: "Practic aseară ei au furat concurența pentru că nu se mai putea asculta emisiunea"

Iunie 2014 VIDEO. Mondenii, manifest antitabloid memorabil. Ce mânăncă, de obicei, Măruță și Capatos?

Mondenii de la Prima TV au făcut un manifest memorabil împotriva emisiunilor tabloid, pe care Paginadmedia.ro îl prezintă în continuare.

Dan Capatos și Cătălin Măruță își impart cu nesaț, la o masă, o porție pe care o veți descoperi în clip (nu este greu de ghicit). O porție ce ilustrează perfect ce se întâmplă în emisiunile tabloide. Undeva, lângă ei, Dan Diaconescu se ridică de pe vine, își trage pantalonii și dă replica de final: “Tocmaiam făcut cinste cu această masă senzațională”.

August 2015 GÂLCEAVA TABLOIDELOR. Kanal D și Mădălin Ionescu dau în judecată Antena 1 și pe Dan Capatos, acuzând o campanie de denigrare

Cearta dintre Dan Capatos (Un show păcătos) și Mădălin Ionescu (Wow Biz) ajunge de pe post, în instanță. Dogan Media (compania care operează Kanal D) și Mădălin Ionescu au acționat în judecată atât Antena Group (compania care operează Antena 1), cât și pe prezentatorul Dan Capatos.

Capatos și Antena 1 sunt chemați în judecată pentru denigrare, pentru că, în mai multe ediții, Capatos a făcut o serie de afirmații legate de concurentul de pe Kanal D, Mădălin Ionescu, căruia i-ar fi afectat imaginea.

Septembrie 2015 Am ajuns de râsul lumii. Circul lui Guță de la emisiunea lui Capatos a ajuns și în tabloidele britanice, unde manelistul este prezentat drept o „legendă” a țării noastre

Jurnaliștii de la Daily Mail, unul dintre cele mai mari tabloide din Marea Britanie, au publicat pe site un articol amplu despre un incident de la emisiunea Un show păcătos, cu manelistul Guță în rol principal.

Este vorba de un moment violent în care Guță și-a păruit amanta în direct la emisiunea de pe Antena 1 pentru că aceasta ar fi avut relații cu fiul vitreg al manelistului.

Septembrie 2015 Circul lui Guță de la Antena 1, condamnat și la Antena 3: „Cum am ajuns să exportăm circ cu maneliști”

„Cum am ajuns să exportăm circ cu maneliști”, a titrat pe burtieră Antena 3 la emisiunea Esențial, despre momentul violent de la Un show păcătos, de săptămâna trecută, când manelistul Nicolae Guță și-a păruit iubita în direct. Subiectul a ajuns și în presa tabloidă din Marea Britanie.

Septembrie 2015 Cazul Guță la Capatos: 50.000 de lei amendă de la CNA. Avocatul Antenei 1, despre momentele erotice de la Capatos: „Cine, practic, e în stare să blasfemieze așa ceva, blasfemiază Cântarea Cântărilor”

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința de astăzi nouă ediții ale emisiunii Un show păcătos din perioada aprilie - septembrie. Forul a primit mai multe reclamații legat de limbajul vulgar și violențele din cadrul emisiunii. Între emisiunile analizate s-a numărat și cea cu momentul violent, în care manelistul Nicolae Guță și-a păruit una dintre iubite în direct. Cazul a ajuns și în presa tabloidă din Marea Britanie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

După mai bine de două ore de discuții, membrii au decis să sancționeze postul cu 50.000 de lei

Martie 2016 Antena 1, amendată cu 15.000 de lei pentru circul lui Guță și Edy Mexicanu, dar și pentru descrierea unei omucideri

Telenovelele Guță și Edy Mexicanu, de la Un show păcătos, și un caz prezentat la Acces Direct au adus postului Antena 1 o amendă de 15.000 de lei. Forul audiovizual a sancționat postul pentru limbaj injurios la Un show păcătos, dar și pentru prezentarea unor detalii despre o crimă oribilă.

Septembrie 2016 AUDIENȚE. Bobonete și gașca lui, spaima tabloidului: Jocuri de celebritate a lăsat în urmă WowBiz și Un show păcătos

Premiera emisiunii Jocuri de celebritate, de pe Pro TV, cu Mihai Bobonete, Paul Ipate și Octavian Strunilă, a lăsat în urmă celelalte posturi pe intervalul de difuzare: 22.30-23.30. Programul - un concurs cu vedete - s-a intersectat cu WowBiz (Kanal D) și cu Un show păcătos (Antena 1), unde Dan Capatos dezbătea o temă de interes major: Oana Lis are alergie la spermă.

Septembrie 2016 Culmea sordidului. Da, acest subiect a fost în dezbatere la Un show păcătos!

Subiect sordid discutat miercuri seara la Un show păcătos. Tabloidul de noapte al Antenei 1 a prezentat un nou episod din „reality-show-ul” Viața familiei Lis. Aseară, Oana Lis a făcut o nouă „dezvăluire”, despre o problemă... personală. Foarte.

Decembrie 2016 Fostul studio Sinteza zilei, platoul păcătoșilor. Un show păcătos se mută ca să se vadă HD

Fostul studio Sinteza zilei, platoul păcătoșilor. Trecerea la Antena HD vine și cu schimbări de platouri.

Decembrie 2016 Nu mai sunt păcătoși. Un show păcătos dispare de la Antena 1. Capatos va avea un nou format din ianuarie

Realizatorul TV a anunțat că din ianuarie va reveni cu un nou format de late night show. Emisiunea va avea un nou nume și un alt decor, ce va fi la Teatrul Excelsior, unde se filmează și Acces Direct.

- THE END -

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu