Skip to main content

10 ani. 2010: Lucian Mândruţă, înlocuit la Observator. Teo lăsa televiziunea şi candida pentru parlament. Guran lăsa Antena 3. Turcescu pleacă de la Realitatea. Mădălin Ionescu, de la Antena 1

 
10 ani. 2010: Lucian Mândruţă, înlocuit la Observator. Teo lăsa televiziunea şi candida pentru parlament. Guran lăsa Antena 3. Turcescu pleacă de la Realitatea. Mădălin Ionescu, de la Antena 1

10 ani în zece săptămâni. Piaţa transferurilor a fost plină de surprize în 2010. Vedete care se identificau cu postul au plecat pentru alte proiecte: Robert Turcescu, Mădălin Ionescu şi, spre final de an, Radu Moraru.

Publicitate

Mădălin Ionescu începea o emisiune tabloidă la Kanal D. Mircea Radu revenea pe micile ecrane, dar la TVR.

Răzvan Dumitrescu, Andrei Gheorghe, Gabi Jugaru, Moise Guran şi Corina Drăgotescu sunt doar câteva dintre numele care au fost în atenţia paginademedia.ro în 2010.

Paginademedia.ro trece în revistă mutările şi transferurile spectaculosului an 2010.

Ianuarie: Andrei Gheorghe, consilierul lui Vlădescu. Pro TV a renunţat la Jugaru

    • La începutul lunii ianuarie, Andrei Gheorghe a acceptat oferta de coordonare a departamentului de comunicare al Ministerului de Finanţe, condus de Sebastian Vlădescu.
    • La jumătatea lunii ianuarie, Pro TV l-a anunţat pe Gabi Jugaru, realizatorul emisiunii Jugaru Shukaru, că nu vor mai colabora şi în 2010. "Nu mă aşteptam ca Pro TV să renunţe la mine atât de uşor", declara Jugaru pentru paginademedia.ro.

Februarie: Irina Radu merge la Intact. Sebastian Vlădescu renunţă la serviciile lui Andrei Gheorghe

    • Antena 1 face prima mutare în februarie: la începutul lunii, postul anunţăLucian Mândruţă şi Alessandra Stoicescu vor fi înlocuiţi de la prezentarea Observatorului 19.00 cu Alina Petrescu.
    • Irina Radu vine ca director la Intact Production, compania de producţie TV a grupului de media deţinut de familia. Înaintea acestei poziţii, Irina Radu a fost director de producţie al Kanal D, poziţie din care a plecat anul trecut.
    • Andrei Gheorghe rezistă puţin la finanţe. Începând din 26 februarie, Sebastian Vlădescu a renunţat la serviciile lui Andrei Gheorghe, care a coordonat mai puţin de două luni departamentul de comunicare al Ministerului de Finanţe.

Martie: Mândruţă prezintă o emisiune de divertisment. Gaiţă se întoarce la TVR, iar Teo intră în politică

    • Lucian Mândruţă, fostul prezentator al Observator 19 de la Antena 1, a început să realizeze emisiunea Pâine şi circ, la acelaşi post TV, din 20 martie. Programul va fi ulterior scos din grilă, după puţin timp.
    • Din 19 martie, Viorel Gaiţă s-a întors la TVR 1 cu emisiunea satirică Mioritza Niuz. În paralel, acesta a realizat şi o serie de farse pentru emisiunea lui Dan Negru, Plasa de stele, de pe Antena1. Gaiţă s-a despărţit de Televiziunea Română după doar un sezon de Mioritza Niuz. Farsorul a continuat să fie prezent pe micile ecrane prin intermediul Antenei1, unde şi-a păstrat rubrica din cadrul emisiunii Plasa de stele.
    • Pe 31 martie, Teo Trandafir şi-a depus candidatura din partea PDL pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor. Vedeta care a ajuns în Parlament a renunţat la cariera de prezentator TV.

Aprilie: Liana Stanciu a plecat cu Trenul vieţii de la B1 la Televiziunea Română

    • Liana Stanciu a plecat, la începutul lunii aprilie, de la B1 TV (unde realiza Trenul vieţii) la Televiziunea Română. La momentul respectiv, prezentatoarea avea deja un an de colaborare cu televiziunea publică pentru emisiunea Clubul TVR3.

Mai: Christian Sabbagh a înlocuit-o pe Dana Războiu la ştirile Kanal D. Răzvan Dumitrescu a părăsit Realitatea TV. Iar Turcescu a dispărut de pe canalul lui Vîntu

    • La o lună după ce a preluat conducerea Adevărul Holding, Peter Imre anunţă primii oameni la noul departament TV. În mai, vine la acest departament Horia Enăşel, fost Pro TV, Naţional TV şi B 1.
    • Începând din 10 mai, Christian Sabbagh, cunoscut pentru emisiunea Poliţia în acţiune (Prima TV), a început să prezinte Ştirile Kanal D. Acesta a înlocuit-o pe Dana Războiu, care a pleacat de la postul de televiziune deţinut de grupul Dogan.
    • În a doua jumătate a lunii mai, Realitatea TV i-a scos din grilă emisiunile lui Robert Turcescu - 100% şi România vorbeşte”, după ce jurnalistul a fost propus de PDL pentru şefia Televiziunii Române.
    • Pe 24 mai, Realitatea TV a anunţat că Răzvan Dumitrescu nu va mai lucra pentru postul de ştiri din trustului lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Iunie: Răzvan Dumitrescu a confirmat transferul la Antena3

    • Pe 7 iunie, Răzvan Dumitrescu, fostul prezentator al Realitatea TV, a anunţat la emisiunea Sinteza Zilei că se mută la Antena3.

Iulie: Cosmina Păsărin a fost dată afară de la TVR. Ernest a revenit pe sticlă, la Kanal D

    • Pe 8 iulie, Televiziunea Română a anunţat că încheie colaborarea Cosmina Păsărin. Decizia a fost luată după după ce în presă au apărut fotografii cu prezentatoarea TV într-un club din Mamaia, unde Păsărin a oferit un spectacol cu tentă erotică. Fosta vedetă Playboy era una dintre prezentatoarele emisiunii Întâlnire la malul mării, de la TVR 2.
    • Ernest Takacs, fostul moderator al emisiunii Trădaţi în dragoste, a revenit pe sticlă, din 9 iulie, la Kanal D, cu reality show-ul Ochii din umbră.
    • Începând de la jumătatea lunii iulie, pastilele despre ecologie realizate de Liviu Mihaiu au început să fie difuzate de TVR 1. La momentul respectiv, Liviu Mihaiu a declarat pentru paginademedia.ro: “Lucrez mult mai bine din punct de vedere financiar cu TVR.”

August: Alina Petrescu a fost înlocuită la Observator cu Andreea Berecleanu. Mădălin Ionescu şi-a luat la revedere de la Acces Direct

    • Pe 11 august, Mircea Radu a câştigat concursul de realizatori la Departamentul minorităţi.
    • Pe 23 august, la doar şase luni după ce a început să prezinte Observatorul, Alina Petrescu a fost înlocuită cu Andreea Berecleanu. În urma acestei schimbări, Alina Petrescu s-a reîntoars la Antena 3, postul de la care a trecut la prezentarea principalului jurnal de ştiri al Antenei1.
    • Din 30 august, Mădălin Ionescu a fost înlocuit la prezentarea emisiunii Acces Direct cu Simona Gherghe.
    • La sfârşitul lunii august, Cosmin Cernat a părăsit postul Kanal D, unde era şeful departamentului sport, pentru aceeaşi funcţie în televiziunea publică.

Septembrie: Adelin Petrişor a venit la TVR. Lucian Mândruţă a trecut la Antena 2. Robert Turcescu a semnat cu B1TV

    • De la 1 septembrie, Adelin Petrişor este reporterul special al ştirilor de la TVR. Acesta a semnat un contract pentru un an de zile cu televiziunea publică.
    • Pe 6 septembrie, Lucian Mîndruţă a început să prezinte talk-show-ul Nimic important, la Antena 2, după ce în primăvară a realizat late night show-ul Pâine şi circ pentru Antena1.
    • La mijlocul lunii septembrie, Robert Turcescu a semnat un contract pe cinci ani de zile cu B1TV.
    • Livia Dilă, fosta realizatoare a emisiunii 6!Vine presa! de pe B1TV, şi-a făcut debutul la TVR1 moderând Ediţia Specială cu Adriean Videanu, din 22 septembrie. În prezent, fosta prezentatoare a postului B1TV realizează emisiunea Ora de ştiri pentru TVR2.
    • Din 24 septembrie, Victor Ciutacu şi-a mutat emisiunea Vorbe grele de la Antena2 la Antena3. Această mutare a implicat şi schimbarea periodicităţii emisiunii de la un program aproape zilnic, la un talk-show săptămânal.
    • La sfârşitul lunii septembrie, Mădălin Ionescu, fostul realizator al emisiunii Acces direct, a semnat cu Kanal D. Acesta a început, din 18 octombrie, să modereze emisiunea Drept la ţintă pentru postul trustului Dogan.

Octombrie: Liana Pătraş a plecat de la Realitatea TV. Iar Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al postului lui SOV

    • Pe 2 octombrie, Moise Guran a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea BizBazar, la Antena3.
    • La începutul lunii octombrie, Liana Alexandru (fostă Pătraş) şi-a dat demisia de la postul Realitatea TV.
    • Odată cu lansarea grilei de toamnă a TVR (3 octombrie), la postul public au debutat Radu Tudor (ex-Naţional TV) cu Telejurnal Matinal şi Laura Nureldin (ex-Money Channel) cu emisiunea “Papucul doamnei".
    • Pe 4 octimbrie, Robert Turcescu a debutat la B1TV cu emisiunea 100%, producţia tv care l-a consacrat. În aceeaşi zi, Melania Medeleanu, una din cele mai vechi prezentatoare ale Realitatea TV, a confirmat pentru paginademedia.ro că va lua o pauză de la apariţiile pe TV. Iar, Alina Petrescu, fosta prezentatoare a principalului jurnal de ştiri de la Antena 1, a revenit la Antena 3 cu emisiunea Esenţial.
    • Aproape de jumătatea lunii octombrie, paginademedia.ro a scris că jurnalistul Vlad Ionescu, coordonatorul Şcolii de televiziune, este şeful de proiect al noului post TV al lui Honorius Prigoană, România ta.
    • Din 18 octombrie, Moise Guran, fostul prezentator al Antenei 3 emisiunea, a început să realizeze emisiunea Ora de business, la TVR2. Iar Mădălin Ionescu a debutat la Kanal D cu show-ul Drept la ţintă.

Noiembrie: Moraru a plecat de la B1, Adrian Bucur a părăsit Prima TV, iar Mircea Radu şi-a reluat apariţiile pe TV

    • La începutul lunii noiembrie, Corina Drăgotescu a venit la Adevărul Holding pentru a coordona din punct de vedere editorial trustul lui Dinu Patriciu. Fosta prezentatoare de la Realitatea a primit funcţia de Director editorial multimedia. Va renunţa la poziţie o lună mai târziu.
    • La jumătatea lunii noiembrie, Adrian Bucur a părăsit Prima TV, după nouă ani la postul de televiziune.
    • Pe 16 noiembrie, paginademedia.ro scria că jurnalistul Cosmin Prelipceanu urmează să plece de la Realitatea TV, pentru a se ocupa de comunicarea unei bănci care activează pe piaţa românească.
    • Pe 22 noiembrie, Cosmin Cernat a câştigat concursul pentru conducerea Departamentului Sport din TVR. El a concurat cu Andi Vilara, fostul şef interimar al Sportului din postul public.
    • Pe 30 noiembrie Radu Moraru a prezentat ultima ediţie Naşul la B1TV. În aceeaşi zi, Moraru a anunţat oficial lansarea postului de televiziune 10TV, deţinut de RCS&RDS.

Decembrie: Adrian Ardelean şi Liana Pătraş merg la 10TV, iar Corina Drăgotescu se întoarce la Realitatea

    • Radu Moraru a anunţat, pe 7 decembrie, că Adrian Ardelean (foto), prezentatorul emisiunii România, în direct (Europa FM), şi Liana Alexandru (fostă Pătraş) vor lucra pentru 10TV, postul deţinut de RCS&RDS.
    • La începutul lunii decembrie, Corina Drăgotescu a hotărât să se întoarcă la Realitatea TV pentru a realiza emisiunea Zona de Impact, după ce a renunţat la poziţia de director editorial multimedia la Adevărul Holding.

Surse foto: TVmania, Click.ro, România liberă, EuropaFM, Mediafax foto

Citeşte şi:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Si in tot acest timp, Capatos si-a vazut de treaba, lider de piata. De 11 ani. Dar voi nu scrieti asa ceva, ca va sta in gat!

Trimite un comentariu

sus